Transportcontainer

De som følger med på alternative byggestrukturer, har kanskje allerede sett en håndfull med containerhjem. Hvis tanken er ny for deg, høres det kanskje ikke så luksuriøst ut å bo i en container, som tidligere i livet sitt har fraktet varer til alle verdens hjørner på lasteskip. Men tro det eller ei – det finnes utallige måter å konvertere en container om til et hjem på, og ofte kan man ikke se med det blotte øyet hva huset engang er utformet av!

Lys, lys, lys

Containere er helt skjermet for lys, men er heldigvis forholdsvis enkle å skjære i. Det betyr at du kan skape store vindu og få en flott utsikt fra hjemmet ditt. I tillegg er det store dører på containerhjem, noe som gjør det enkelt å åpne opp mellom hjem og hage på varme sommerdager, og slippe inn enda mer lys i hjemmet.

Byggeklosser

Det gøyale med containere er at man kan plassere dem slik man ønsker: oppå hverandre, overlappende eller horisontalt og vertikalt om hverandre, for å skape det rommet man ønsker. Når man setter de sammen er det nesten som å bygge med gigantiske byggeklosser, og man kan skape interessante og spennende former utvendig og innvendig ved hjelp av containere.

Fasaden kan skjules

En container er et perfekt utgangspunkt – du har nemlig hele skallet på huset ditt klart. Da er det bare til å sette i gang med isolering og legge panel, planker, bambus eller annet materiale du ønsker å bruke innvendig. Utenfor kan du også dekke til med planker eller annet materiale dersom du ønsker det, for å skjule kilden din. Det finnes så mange måter å gjøre det på, at kun fantasien setter grenser for hva du kan skape med et containerhjem.

Gjenbruk er bra for miljøet

Ettersom containere er robuste har de lang levetid, og dersom man sørger for at de ikke ruster, er de flotte å bruke som fasade til huset. I tillegg er man med på å gjenbruke noe som ellers kanskje ville stått og rustet ned. Det å velge et containerhjem er kanskje ikke helt i samsvar med øko-prinsipper, men det er definitivt alternativt og nytenkende. Selvfølgelig er det et pluss at gjenbruk går med i bildet, og er man heldig, finner man containere til en minimal pris.

Ofte er det flere store firma som kvitter seg med dem, og av og til kan man være så heldig at man finner en allerede innredet arbeiderbrakke som har utført sin jobb – noen ganger er de til og med gratis mot henting! Et containerhjem har mange muligheter, og kan være en rimelig løsning for å komme seg inn på boligmarkedet for de unge. Det har flere og flere bevist over hele Europa de siste årene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *