Jurt

Jurt, som opprinnelig har blitt brukt for det meste i Mongolia, Sibir og Sentral-Asia, er på innmarsjen igjen. En jurt er en telt-lignende hytte som er laget av filt, og har hyppig blitt brukt av nomader i de nevnte regionene i flere århundrer.

Slike hytter er nå på vei inn i motebildet igjen. De er mye mer komfortable enn telt, de er billige og de kan egendefineres på mange måter. I tillegg er de kun midlertidige strukturer, noe som da faller inn i gråsonen for å måtte søke om byggetillatelse. Derimot er det norske regelverket ofte vanskelig å jobbe seg rundt, så man bør i hvert fall undersøke i kommunen man bor om det i det hele tatt er mulig.

Enkelte, både i Norge og andre steder i Europa, har valgt å reise jurttelt som utleieenheter, og mange glampingfasiliteter benytter seg av jurter. Andre velger å leve en minimalistisk livsstil, enten for en periode eller permanent, i en slik jurt. De som velger en slik bolig er ofte på søken etter en økologisk og naturlig livsstil, og ønsker å være i ett med naturen.

En jurt er både økonomisk og lurt for de som er på jakt etter noe litt annerledes.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *