Organiske former

Leirpuss er en leken måte å forme veggene sine på. Hvis du velger å legge leire på enten innervegger eller yttervegger av huset, er det kun fantasien som setter grenser for hvilke former og mønster veggene dine kan ha. Du kan også tilsette objekter som stein, skjell og lignende inn i veggene, for å skape kunst rett på dem.

Hva er leirpuss?

Ved å blande sammen leire og sand får man et miljøvennlig utgangspunkt i huset sitt, versus vanlige tapeter, maling og paneler. Leireblandingen er ikke bare helt naturlig, men er også slitesterk, gir en fantastisk gjenklang i veggene, og er med på å gjøre inneklimaet sunnere. For å skape ulike farger i leiren, slik at man rett og slett maler med den, brukes naturlige pigmenter. I stedet for å dekke veggene med giftig maling som slipper ut kjemikalier både under og etter påføring, vil de naturlige pigmentene i leire heller være med på å holde hjemmet naturlig –

i tillegg til at utslippene i selve produksjonen er minimale, sammenlignet med vanlige malinger.

Leirpuss er altså påføring av en blanding av leire og sand, som er med på å skape organiske former i hjemmet ditt, akkurat slik du ønsker dem. Arkitektene Julio Perez og Frederica Miller har bygget flere alternative hus, med deres eget hus som prøvekanin, og er sterke fremkjempere av mer miljøvennlige bygg i Norge.

Ingen stress

Veggene vil være lette å rengjøre og enkle å reparere dersom noe skulle gå galt. Legg derimot merke til at det vil bli sprekker de første årene, og derfor må mer leire påføres. Når prosessen er ferdig, vil du ha robuste vegger som vil stå i flere århundrer – uten å skade naturen rundt seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *