Livet på hjul

Siden det er blitt enklere og enklere å jobbe via internett, er det flere som velger en nomadisk livsstil, og beveger seg fra sted til sted. Hvis man har en hjemmebasert jobb, er det absolutt mulig å få flyttet seg rundt hele verden, og ha huset med seg på veien. Det høres kanskje tungvint ut å dra til både øst og vest med en hel bobil eller en campingvogn på slep, men det finnes enda mindre muligheter – nemlig å bygge om en kassebil eller van til et lite hjem.

Ved å gjøre bilen om til hjemmet sitt, slipper man unna både hagearbeid, eiendomsskatt og husleie eller huslån. Livets vei vil åpne opp foran deg, og du kan parkere bilen nesten hvor som helst. Det å bo i bilen sin, gjør det mulig å oppleve stedene man tidligere bare har drømt om, og gi en friheten til å dra dit man ønsker – akkurat når man vil. Derimot er nok ikke livsstilen for de fleste, da man ikke har mange kvadratmeter å bevege seg på – og kanskje til og med ikke har noe toalett, som svenske Johanna og Tomas, som bor i en van.

Likevel er man heldig nok til å bevege seg fritt, uten bekymringer. Man vil virkelig sette pris på naturen og omgivelsene rundt seg, og garantert bli rik på veldig mange opplevelser. Noen assosierer kanskje denne levemåten med noe man gjør før man slår seg til ro og stifter familie. Men mange mennesker verden over lar ikke barna stoppe dem: noen reiser rundt med barn i bilen også, uten noen bekymringer.

Disse foreldrene er med på å gi barna sine viktig lærdom de kan ta med seg videre i livet, blant annet å bruke naturen rundt seg, ikke bli knyttet til materielle ting – samt at de bygger et veldig tett familiebånd. Barna får også oppleve mange ulike kulturer, lære seg flere språk, smake forskjellig mat og lære seg å være selvstendige og åpne for verden som er foran dem. Det er altså mulig – og kanskje veldig positivt – å ikke gi opp en slik livsstil selv om to blir til tre eller flere.

Det er både økonomisk og spennende å prøve van-livet, og hvis man er usikker på hva man egentlig ønsker med livet sitt, kan det være et godt utgangspunkt for å prøve noe nytt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *