Glassflaskevegger

Har du noen gang latt deg beundre av bilder med fargerike vegger dekket av glassflasker? Vel, det er ikke rart. Det å bruke glassflasker integrert i veggene som et byggemateriale, skaper flotte effekter i lyset og atmosfæren i rommet. Siden det finnes ulike farger på glassflaskene, kan man skape det lyset man ønsker skal skinne inn, samt at man kan sette dem opp til å være et objekt, for eksempel en sol. Men hvordan kan man egentlig få til en slik glassvegg?

Ulike teknikker smeltes sammen

Først og fremst trenger man mange flasker. Man ønsker samme effekt på innsiden og utsiden, så her må man skjære flasken i to og bruke den tykkeste delen. To like bunner teipes så sammen for å lage en eneste flaske til veggen. Deretter må man blande klart en mørtelblanding, ofte brukes cob i glassvegger.

Avstand er nøkkelen

For å unngå at veggen skal sprekke eller ikke være sterk nok, må man ha minst 3 cm mellom hver flaske. Legg mørtel mellom i tykke lag som rommer mer enn 3 cm, slik at du kan utføre et perfekt stykke kunst på veggen din. Derimot finnes det også hus som er bygget av kun flasker, men det er kanskje ikke like effektivt som en flaskevegg med cob rundt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *