Arvet hus – rive eller selge?

Har du arvet så sitter du kanskje på en formue. Men det kan også være at du sitter på en tikkende bombe. Spørsmålene du står ovenfor er vanskelige å avgjøre på stående fot og du må tenke deg om.

Med en utleiebolig kan du i beste fall gå ned til 50% stilling og likevel ha mer igjen etter at regninger er betalt. Kanskje du endelig kan ta med kona på den turen dere drømmer om. Mulighetene er mange, og det er også fallgruvene.

Flere valg du tenke over

Det står om å rive hele kåken og bygge ny, pusse opp det som er mulig å pusse og eller selge alt som det står. Det er ikke sikkert du trenger så mye for å pusse opp. Med økte eiendoms-formue har du også gode sjanser på lånemarkedet. Det er aldri så trygt å låne penger som når du eier noe. Avkastningen er nesten garantert å bli høyere enn renten du betaler.

Selger du kan du sitte igjen med en liten sum, som du kan betale ned på boliglånet med. Det er likevel lett å bruke pengene unødvendig, og derfor er det ikke dumt å låne penger for å putte dem i eiendom.

Låne penger for å pusse opp

Det er lurt å få inn anbud på jobben før du tar opp lån. På den måten kan du spille litt poker med entreprenør-firmaet. Du har mer spillerom dersom du tar det rolig i svingene med pengene. Det er lett å gå med på avtaler dersom man har penger mellom hendene. La de sitte litt på gjerde før du tar en avgjørelse. La de ulike aktørene kjempe litt om deg først.

Du kan sitte igjen med en god fortjeneste etterpå, og låne av pengene betaler du med pengene du tjener på utleie. Kanskje eiendommen har stor affeksjonsverdi for deg, og vil ta med familien og flytte inn. Da har dere plutselig en annen mulighet. Selge den andre eiendommen, fortsette å jobbe og ha enda bedre råd til å ta med familien på morsomme opplevelser. Livet er nå, lev det i nuet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *