Hus uten innboforsikring

I Brasil bor mer enn 300 indianerstammer. De fleste spredt omkring i Regnskogen, og lever livet annerledes enn oss. Indianerne bekjemper rasisme og er av og til i ilden grunn av naturressurser og “hinderet indianerne utgjør” i verden.

Maloca hus og innboforsikring

Maloca heter vanligste husform de bor i. Et stort hus for nærmiljøet opp til 400 personer. Behovet for innboforsikring er ikke-eksisterende siden husene er stort åpent rom, uten tak, med lite bestanddeler. I vesten er innboforsikring kritisk. Ingen ønsker tyveri eller uhell, men de skjer. Uten innboforsikring er det økonomiske tapet vondt.

Hva kan indianerne fortelle

Hos oss kan du lære om forskjellige hustyper. For mange indianere i Brasil. Amazonas Regnskog er Maloca hus det vanligste. Det er lite å forsikre her med verken bolig eller innboforsikring. Indianerne har ikke mange eiendeler. Annet fokus enn materielle goder råder. De lever av fisk og dyr fra Regnskogen og elvene. Forsikring av husene er ikke nødvendig. Husene er bygd av bunter av tettpakket strå, leire, staurer, bunter av tre kvister, og pakket leire i mursteinsform. De er runde i formen med åpne tak og ingen rominndeling. Familie og øvrige fra samfunnet bor sammen.

Lykke uten forsikring og biler?

Indianere verden over er vant til kjemping for overlevelse og naturressurser. Innboforsikring er unødig, men de har andre kritiske nødvendigheter. Indianernes levemåte skaper spørsmål. Et selvforsørget folk som prioriterer familie og balanse. Hus, innboforsikring, flotte biler behøves ikke for et godt liv. Husbygging og oppdragelse er noe som leder dem i år lange tradisjoner og tro. Enkle liv med mål og mening, selv om de virker fremmede for oss.

Hva dekker innboforsikringen?

Brasils indianerstammer hører vi sjelden om. Noen fryktes utdødd, men plutselig bekreftes de i live. De er ikke veldig synlige. Verdi kommer i andre former for dem. Mye arves fra generasjoner, og viktigere for indianerne enn forholdet vi har til materielle goder. Innboforsikring sikrer alle løse gjenstander. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *