Gi nybygde hus et personlig preg med veggbilder

Er du en av de heldige som har kunnet bygge drømmehuset fra bunnen?

Dette er noe mange drømmer om, men som de færreste får oppleve i løpet av livet. Å bygge et eget hus er ikke bare-bare, uansett om du kjøper et kataloghus eller om du engasjerer en arkitekt til å tegne noe helt spesielt. Hvordan får man egentlig et helt nytt hus til å føles som et hjem?

Gi det nye huset et personlig preg

Når huset endelig står ferdig, kan det føles både tomt og pregløst. Kanskje føles det litt rart å bo et sted som ingen har bodd før? Som om huset mangler litt sjel? Heldigvis går nok denne følelsen over fort, når dere får alle møblene deres på plass. Pynt huset med fine bilder, som et familiebilde i fotoramme over peisen eller i gangen. Start tidlig med å sette et personlig preg på huset, slik at dere raskt vil få den gode hjemmefølelsen.

Tilpass opphenget til materialet i veggene

En av de mange gledene ved å eie eget bosted, er at du kan spikre og henge opp ting akkurat når og hvor du vil. Det er svært viktig at du har kjennskap til hvilke materialer som er i veggene, da det naturlig nok ikke bare er å slå inn en spiker i gips eller betong. I et trehus er dette mye enklere, men du bør likevel være litt forsiktig. La oss gå gjennom hvordan du henger opp bilder med rammer på forskjellige typer vegger:

  • Trevegger: Bruk treskruer, men husk på at det kan være ledninger i veggen. Dersom du ikke vet hvor ledningene er plassert, kan du bruke en stenderdetektor.
  • Gipsvegger: Her må du bruke gipsplugger og gipsanker. Eventuelt kan du også bore et hull i gipsen der du vet det er en stender (stående trebjelke), og deretter bruke en lang treskrue inn i selve bjelken.
  • Betongvegger: Først og fremst trenger du et murbor for å klare å lage et hull. Deretter trenger du murskruer med plastplugger.

De fineste fotorammene

Det finnes så mange fine fotorammer, som vil gjøre selv enkle bilder svært dekorative. Kombiner gjerne rammer i ulike størrelser på samme vegg. Det vil gi rommet et stilig preg. I nettbutikken vi linket til ovenfor, finner du et stort utvalg rammer i ulike materialer og farger. Velg mellom tre, plast og metall, og tilpass fargevalget slik at det passer med interiørstilen din. For å gi bildet ditt det lille ekstra, kan du gjerne velge et tilhørende passepartout, som ser kjempefint ut i en ramme. Helt til slutt vil vi minne deg på at når du skal henge bilderammene opp, må du være oppmerksom på vekten, slik at skruen eller ankeret tåler påkjenningen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *